17 травня відбулися аукціон з оренди землі поблизу Малих Крушлинців

Торги з продажу права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення за межами Малих Крушлинців відбулися 17 травня. В результаті аукціону розмір річної плати за користування нею зріс на більш ніж 630 відсотків від нормативної грошової оцінки . Про це повідомили в департаменті земельних ресурсів Вінницької міської ради.

Як зазначив очільник департаменту Сергій Кушнірчук, торги проходили у системі «Прозоро. Продажі» з дотриманням усіх процедур. У вигляді лоту сільгоспвиробникам була представлена вільна земельна ділянка для ведення фермерського господарства загальною площею понад 19, 7 га, що знаходиться за межами Малих Крушлинців. Початкова ціна на лот була сформована згідно із нормативною грошовою оцінкою і становила майже 7 тисяч грн. А за підсумками аукціону його вартість зросла до 363 тисяч грн.

«Це досить інвестиційно приваблива земельна ділянка із гарним потенціалом. Відтак, торги проходили жваво та супроводжувались високою активністю учасників. Стартова ціна за право оренди ділянки зросла у понад 52 рази, що є дуже показовим результатом», – повідомив директор департаменту земельних ресурсів Вінницької міської ради.

За його словами, публічні земельні аукціони відкривають перед учасниками ринку можливості для вигідних інвестицій.

«Знаючи основні правила, можна успішно взяти участь у торгах та укласти вигідні угоди з набуття прав на вільні земельні ділянки, – зауважив Сергій Кушнірчук. – Для громади такі аукціони – це можливість підвищувати ефективність використання земель, що сприяє розвитку сільськогосподарських територій: їхньої економічної та соціальної стійкості. А відтак збільшенню надходжень до місцевого бюджету, що дає додаткові ресурси для підтримки наших оборонців, які відстоюють свободу України».

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin