Вінничани вшанували пам’ять полеглих у Другій світовій війні

У Вінниці 8 травня у День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вшанували пам’ять загиблих покладанням квітів до Меморіалу борців із нацизмом.

У заході взяли участь очільники міста та області, представники муніципалітету, Вінницької обласної Ради, військової адміністрації, громадські організації та небайдужі мешканці міста.

Військові, представники влади міста та області, громадськість вшановують пам'ять полеглих у Другій світовій війні

Присутні вшанували пам’ять жертв війни хвилиною мовчання, а також віддали шану ветеранам, дітям війни та кожному, хто постраждав від нацистської окупації.

Представники влади міста та області на покладанні

«На жаль, радянська влада у свій час намагалася монополізувати перемогу над нацизмом. І коли весь світ вшановував пам’ять загиблих і перемогу над нацизмом 8 травня, то на 9 травня комуністи влаштовували масштабне свято перемоги. В умовах сьогодення, на жаль, рашисти, майже так само, як і нацисти у 1941 році, вночі напали на Україну. Тепер вороги зі сходу, а не з заходу, здійснюють геноцид українців. Рашистська ідеологія подібна до нацистської: така ж загарбницька політика і знущання з мирного населення. Наше завдання сьогодні – гідно вшанувати всіх загиблих у війні і тих героїв, які боролися та борються сьогодні за незалежність, мир та спокій», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Нагадаємо, минулого року Верховна Рада України відповідним Законом встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. 9 травня відтепер відзначатимуть День Європи. Пояснення істориків з приводу цих дат можна прочитати тут.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin