У Вінницькому терцентрі відновили заняття з психології

У Вінницькому терцентрі відновили заняття з психології. Їх проводить психологиня Галина Ведьонова. 1 травня для відвідувачів закладу вона провела лекцію «Стрес під час війни та тілесні техніки боротьби з ним».

«Війна негативно впливає на кожного з нас. Люди з віком стають більш вразливими, здоров’я слабшає, тому вони знаходяться в зоні особливого ризику. Про те, як вберегти ментальне здоров’я, нашим відвідувачам розповідає психологиня Галина Ведьонова. Заняття з психології в нашому закладі завжди мають попит. Дуже цінно, що літні люди цікавляться цією темою та прагнуть підтримати свій психологічний стан у важкий час повномасштабної війни», – розповідає завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко.

На занятті відвідувачі разом з психологом розглянули, які бувають цикли стресу, зупинилися на прикладах і обговорили, чи можна отримати користь від цього гострого стану.

«Стрес – це нормальна реакція організму і психіки на те, що виводить людину з рівноваги. Звісно, що у стані війні кожен відчуває стрес. Цей стан потрібен для того, щоб людина пристосувалася до зовнішніх або внутрішніх викликів. Якщо людина не відчуває стрес, вона фактично не живе. Навіть сонце, яке світить у кімнату, – це вже подразник і стрес. Це знову говорить про те, що стрес для людини – це абсолютно нормально і природно», – говорить психологиня Галина Ведьонова.

Для відвідувачів гуртка з психології Галина Ведьонова провела тестування на визначення рівня стресу. Також психологиня навчила гуртківців різним вправам боротьби зі стресом. Це техніка «Тут і зараз», яка допомагає відділити реальність від уявного, зосередитись на моменті, вправа «Пружина» для подолання тривоги, вправа «Водорості», яка допомагає заспокоїти внутрішній поспіх.

Заняття з психології у Терцентрі проходять щосереди і щоп’ятниці. Записатися можна за номером телефону: 67-05-90 або за адресою: вул. Соборна, 50.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin