Понад 800 пасажирів перевезли два «VDL Citea» за перший день роботи у Вінниці

Зменшився інтервал руху автобусів в години «пік», покращилась доступність. Місцеві пасажири випробовують німецькі автобуси, які почали курсувати на маршруті №16 “Водоканал – Барське шосе – Аграрний університет”.

Два автобуси, які 1 травня виїхали на маршрут міста, за перший день роботи перевезли щонайменше 800 пасажирів. «VDL Citea» приїхали до Вінницької громади з міста Мюнстер завдяки співпраці з німецькими партнерами.

«Фахівці департаменту транспорту та міської мобільності міської ради спільно з Вінницькою транспортною компанією вирішили залучити ці автобуси на маршрут №16. Водночас вивільнений автобус з маршруту №16 задіють для підсилення маршрутів Старого міста», – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Вони великої місткості, мають 54 пасажирські сидіння, з низьким рівнем підлоги, обладнані відкидним пандусом та окремим місцем для пасажирів на кріслі колісному.

Автобуси не лише покращили транспортне сполучення вул. Київської з Барським шосе та мікрорайоном «Вишенька» – зменшився й інтервал руху автобусів в години пік.

«Щоразу радію, коли автобусів більшає. Цим маршрутом дістаюсь до університету, доволі комфортно, я б сказав, дуже гарний і приємний транспорт», – ділиться враженнями пасажир Дмитро Свящук.

Фахівці Вінницької транспортної компанії облаштували автобус всім необхідним: валідаторами, дзеркалами, які дозволяють водієві з робочого місця спостерігати за ситуацією в салоні автобуса. Мають вони й кондиціонер, який зігріє, коли холодно, та додасть прохолоди у спеку.

«Те, що тут буде кондиціонування, це досить прекрасна ідея. Не буде нікому вже заважати це віконечко», – каже молодий пасажир Денис Кирсун.

Для зручності водія автобус обладнаний коробкою-автоматом.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin