У приватному секторі Вінниці завершили дезінфекцію криниць загального користування

У приватному секторі Вінниці провели чергову дезінфекцію криниць загального користування. За допомогою квартальних комітетів фахівці з департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради провели профілактичні заходи у понад 400 колодязях, використовуючи традиційний метод хлорування. Нагадаю, ця процедура проводиться двічі на рік: навесні і восени.

Для знезараження криниць використовують пігулки на основі хлору. Вистачає однієї, щоб вода очистилась від бактерій, грибків чи інших патогенних організмів, що потрапляють ззовні. Найбільшим уразливими до засмічення криниці стають, зокрема навесні – у сезон активного цвітіння та восени – з опаданням пожухлого листя. Відтак саме у ці періоди, згідно із санітарними нормами, у Вінниці проводиться дезінфікування колодязів, повідомили в Асоціації органів самоорганізації населення.

«Пігулки діють швидко та забезпечують довготривалий захист. При цьому є дуже ефективними у плані економії коштів, оскільки їх застосування не вимагає вичерпування води чи застосування дороговартісного обладнання. Вже за добу від часу профілактики – колодязна вода стає чистішою. Після попереднього кип’ятіння її можна використовувати для приготування їжі», – зазначила голова Асоціації Наталія Панчук.

Фахівці департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради, від початку квітня дезінфікували у приватному секторі більше 4-х сотень криниць, які знаходяться у загальному доступі. Як зауважують постійні користувачі, після знезараження вода немає неприємного запаху чи присмаку, чиста та безпечна.

«Ми вдячні відповідним службам за постійну турботу про наше здоров’я. Це багато важить, особливо у такий нелегкий для країни час, – каже пані Олена (квартальний комітет «Ясний»). – Користь від процедури хлорування – очевидна. Користуюся криничною водою вже багато років і жодного разу не засумнівалася в її якості. Ні я, ні мої рідні не мали ніяких порушень травлення чи інших супутніх проблем».

Крім того, на постійному контролі Асоціації також утримання криниць у належному стані. Цьогоріч відповідно до заявок квартальних комітетів, буде оновлено 23-и об’єкти. Там, де необхідно, полагодять дашки, корби, тумби, відмостки, замінять відра, ланцюги тощо (нагадаємо, торік було відремонтовано конструкції та елементи близько 30-ти криниць). А також планують здійснити санітарну очистку ще 14-ти колодязів.

«Вкотре й вкотре наголошуємо, що вода в умовах війни є стратегічним ресурсом, який вимагає дбайливого відношення. В якому стані наші криниці, – залежить не лише від вчасності проведення профілактичних та ремонтних заходів, а й бережності та відповідальності самих користувачів», – наголосила голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця Наталія Панчук.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin