Вінниця передала п’ять Mavic 3T бійцям 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Сергій Моргунов, мер Вінниці, від імені громади передав 28-й окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу п’ять Mavic 3T. Це одна ініціатив сприяти підтримці військових цього підрозділу.

Раніше громада в координації з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом передала 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу потужний генератор, зарядні станції та тепловізори. Цього разу у військових був запит на безпілотники.

«Зараз ворог суне без зупину на всіх ділянках фронту. А ці дрони допоможуть нашим хлопцям та дівчатам “бачити” навіть вночі. Раніше бійцям цієї бригади передавали генератор, зарядні станції та тепловізори. Останні, за словами бійців, відмінно показують себе в роботі на передових позиціях. Залишаємося на зв”язку. Продовжуємо допомагати військовим», – говорить міський голова Сергій Моргунов.

Зараз військовим чи не найбільше не вистачає дронів, щоб розвідувати позиції противника, говорить військовослужбовець Олег.

«Ці “мавіки” значно посилять наших військових. Зокрема допоможуть в артилерійській розвідці. Ми зможемо виявляти, а потім і знищувати живу силу та техніку противника», – додає військовослужбовець.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: безпека та оборона, стійкість, турбота.

На пріоритет «безпека та оборона» передбачили майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin