Приклад співпраці Вінниці та Карлсруе вивчали під час Міжнародного саміту мерів у Молдові

У селі Данчени біля Кишинева, Молдова, 11 квітня відбувся п’ятий щорічний Міжнародний саміт мерів. Участь у заході взяли представники муніципалітету Вінниці: заступник міського голови Ігор Откидач та директор департаменту капітального будівництва Денис Мазуренко. Особливу увагу на саміті приділили громадам, які показали себе як приклад партнерських відносин. Серед інших – Вінницю та Карлсруе.

Раніше Міжнародний саміт мерів проходив в Україні. Через повномасштабне вторгнення зустріч приймає у себе Молдова. Відкрила саміт президентка країни Мая Санду. Загалом у Саміті взяло участь близько 400 представників різних міст України та Європи.

Тема цьогорічного Саміту – розбудова стійких громад через інновації та співпрацю. Заступник міського голови Ігор Откидач розповів, що під час саміту обговорили питання Зеленого курсу, альтернативних джерел живлення, встановлення сонячних панелей, можливість залучення міжнародних інвестицій, післявоєнну відбудову України та цифровізацію.

Під час Саміту відзначили міста за налагодження партнерських відносин. Зокрема, Вінницю та Карлсруе. Угоду про побратимство уклали 22 квітня 2023 року в Карлсруе, відповідний документ мери обох міст підписали й у Вінниці 19 травня 2023 року. За ініціативою міста Карлсруе було підписано угоду про побратимство з Нансі, після чого – угоду про тристоронню співпрацю між містами.

На Саміті у відеоформаті виступили міський голова Вінниці Сергій Моргунов та мер міста Карлсруе Франк Ментруп. Зокрема, у своєму відеозверненні Сергій Моргунов наголосив на важливості встановлення дружніх стосунків з іншими містами та відзначив, наскільки цінна підтримка та допомога партнерів у складний для України час.

«Міжнародний саміт мерів – це важлива дипломатична подія. Такі заходи дозволяють говорити про актуальні для України питання від імені громад. Важливо, що на ній була представлена і Вінниця. Від імені нашого міста висловив вдячність колегам за відзначення співпраці з німецьким містом-побратимом Карлсруе. Переконаний, що разом ми зможемо більше», – зазначив заступник міського голови Ігор Откидач, який представляв наше місто на Саміті.

Мер міста Карлсруе Франк Ментруп у своєму відеозверненні зазначив, що майбутнє Європи без України зараз важко уявити. Також він нагадав як розвивалась співпраця Карлсруе та Вінниці і наголосив, що наразі партнерство налагоджено у різних напрямках: між муніципалітетами, навчальними закладами, медичними установами тощо. Франк Ментруп зауважив, що наші міста плідно співпрацюватимуть й надалі.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin