Вінничанин Сергій Слободянюк про емоції від перемог на міжнародних змаганнях

Своїм внеском у світ баскетболу Сергій Слободянюк не лише робить Вінницю відомою, але також підносить ім’я України на міжнародну арену. У віці 29 років він вже досвідчений спортсмен, який стверджує, що його успіхи – результат наполегливості, готовності до перемоги та безупинних тренувань.

У баскетбол Сергія привів його дідусь. Тоді на десятирічного хлопця неабияке враження справили висота стрибків спортсменів, віртуозне володіння м’ячем та різноманітні техніки попадання у кільце.

Тренер юнака, Юрій Вікторович, зауважує, що хлопець вже у юному віці показував вражаючі результати: «Було приємно спостерігати за його спортивним зростанням та підкоренням нових вершин».

Баскетболіст грав у складі команд Вінницького технічного фахового коледжу та Національного аграрного університету. Збірні, до яких потрапляв Сергій Слободянюк, неодноразово ставали переможцями та призерами обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань. Наразі спортсмен залишається активним учасником БК «Вінниця» – провідної команди міста з баскетболу.

Найбільшими досягненнями вважає участь у Кубку Європи, де його команда виборола перше місце, та участь у складі національної збірної України з баскетболу серед осіб з порушенням слуху. Під час чемпіонату світу у 2023 році команда здобула третє місце.

«В момент нагородження я накинув на спину український прапор. Пам’ятаю, як серце вистрибувало від хвилювань, а мурашки продовжували покривати тіло. Бути українським спортсменом зараз дуже відповідально, адже саме ти показуєш силу країни, яка бореться за свою незалежність», – поділився емоціями спортсмен.

Наразі Сергій Слободянюк готується до чемпіонату Європи, який буде проходити у Туреччині. Найважливішим елементом для здобуття перемоги спортсмен вважає командну роботу. «Один учасник не зможе перемогти суперників. Баскетбол – це командна гра, і всі здобутки як і у міських, так і у міжнародних змаганнях залежать від командної гри кожного учасника», – розповідає Сергій.

Окрім того, баскетболіст практикує і тренерську діяльність. Ділиться власним досвідом з молоддю та допомагає юним спортсменам розвивати їхній потенціал і досягати нових висот у баскетболі.

Вінницька громада пишається своїми спортсменами, які попри війну продовжують займатись улюбленою справою та ведуть Україну до перемог, нагадують усьому світу, що наша країна продовжує свою боротьбу за Незалежність та світові цінності.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin