У Вінниці оновили систему електрозабезпечення багатоповерхівки на Келецькій, 130

У Вінниці виконали капітальний ремонт внутрішньо електричних мереж житлового будинку за адресою: вулиця Келецька, 130. Це перша в цьому році багатоповерхівка, де виконали подібні роботи.

Про це інформує Вінницька міська рада.

Загалом на пріоритет «Стійкість» цьогоріч у бюджеті громади передбачено 1 мільярд 204 мільйони гривень, а це – 40 % коштів, які не входять до захищених статтей.

Як зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький, в цьому будинку створено ОСББ і його мешканці звернулись до міста з проханням покращити стан мережі електропостачання, яка перебувала не в кращому стані.

«Частину витрат на ремонтні роботи мешканці змогли покрити самостійно, але фінансування левової частки робіт покрили з міського бюджету. Проведені роботи дозволять підвищити стійкість цього інфраструктурного об”єкта, що особливо актуально в розрізі потенційних атак ворога по електрогенераційній інфраструктурі країни. Тому маємо робити все, щоб бути готовими до різних сценаріїв розвитку подій. Як показав досвід 2022 року, будинкові системи електропостачання, особливо ті, де давно не виконували модернізація, потерпають від частих включень – виключень електроенергії в першу чергу», – зазначає очільник департаменту.

Крім того, капітальний ремонт внутрішньобудинкової системи електропостачання дозволить підвищити надійність роботи обладнання в осінньо-зимовий період, коли навантаження на мережу зростає через використання електричних засобів обігріву.

Під час робіт на Келецькій, 130 замінили застарілу проводку, провели повну заміну автоматів, клемників, наконечників тощо.

Загалом цьогоріч у місті планують попередньо оновити щонайменше три будинкових мереж електропостачання.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin