У Вінниці дитячий драматично-ляльковий клуб «Грайленд» запрошує доєднатись до мистецького кола

Розкрити свій творчий потенціал, розвинути акторські та режисерські здібності, а найголовніше – замінити ґаджет на живе спілкування. Все це пропонують своїм відвідувачам у Вінницькому дитячому драматично-ляльковому клубі «Грайленд», який розпочав свою роботу при бібліотеці-філії № 1 за адресою: просп. Коцюбинського, 49. Доєднатись до дитячого мистецького кола запрошують хлопчиків та дівчаток віком від 5 до 14 років.

Організатори клубу «Грайленд» розповіли, що ідея його створення з’явилась після успіху вистави «Кайдашева сім’я», яку поставили з нагоди дня народження Івана Нечуя-Левицького.

«Наша інтерпретація повісті так сподобалась глядачам і аматорам-акторам, що ми вирішили створити дитячий театр», – говорить бібліотекарка та керівниця клубу «Грайленд» Оксана Костанда.

Першою роботою новоствореного клубу стала «Зимова казка». Керівниця клубу згадує, що довго готувались до прем’єри, її декілька разів переносили. Учасниками дійства стали 12 талановитих діточок віком від 10 до 16 років. На сцені був парад вигаданих героїв: Лісовичок, Мара, Лиходійка, Кривда, Відьмочка. Учням Вінницького ліцею № 22 вдалось талановито перевтілитися у цих персонажів. До співпраці також залучили їхню вчительку української мови та літератури Тетяну Кутову. А сценарій до дебютної вистави написала Валентина Шимко, яка є постійною відвідувачкою бібліотеки.

«Сьогодні дуже важливо дарувати дітям відчуття любові, тепла, радості. А хлопці та дівчата, які безпосередньо беруть участь у виставі, відчувають себе маленькими зірочками. Вони радіють на сцені та дарують позитивні емоції глядачам. Відчувається командний дух, взаємопідтримка – це надзвичайно зворушливі моменти. У такі хвилини діти відволікаються від реалій війни. І ці емоції надзвичайно важливі для нашої молоді, – говорить Оксана Костанда. – Тож запрошуємо всіх юних поціновувачів мистецтва приєднатися до нашої теплої та творчої родини».

За її словами, під час запису до книгозбірні фахівці завжди спілкуються з дітьми та запитують їх, чим їм подобається займатись.

«Найголовніше наше завдання – це популяризація книг та заохочення дітей до читання, – зазначає керівниця клубу. – Бібліотека – не просто будівля зі стільцями та книжковими полицями. Це місце, де кожен може знайти собі щось до вподоби, познайомитись із однодумцями, знайти нових друзів».

Організатори клубу «Грайленд» зазначають, що його засідання відбуватимуться у четвер та п’ятницю, а показ вистави – у третю неділю місяця за адресою бібліотеки-філії № 1: проспект Коцюбинського, 49.

Записатися можна за номером телефону: 55-32-01, 093-629-75-62 або надіслати лист на електронну пошту закладу: [email protected].

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin