Вінницька громада прощається із загиблим Захисником Ігорем Касіром

Сьогодні, 8 січня, Вінницька громада прощається із Захисником України Касіром Ігорем Васильовичем (позивний «Каспер»). Воїн боронив Батьківщину з початку повномасштабного вторгнення. Став у стрій за власним покликом, бо мав величезний досвід бойових дій в АТО/ООС. На війні був добровольцем з 2015 року, загалом пройшов чотири ротації на передову. У 2022 році його фронтовою родиною стала 14-та Штурмова бригада Національної гвардії України «Червона калина». З побратимами брав участь в обороні Бахмута, розмінуванні Бородянки та Бучі, боях на Донецькому та Запорізькому напрямках. Один із них – поблизу села Вербове став для бійця останнім. Життя воїна обірвалося 2 січня…

Ігор Касір був старшим сержантом, командиром підрозділу. Його військова професія – артилерист, навідник-оператор БМП, розповідає сестра полеглого захисника Валентина.

Каже: «Того трагічного дня він разом із побратимами виконував чергове військове завдання, коли їх накрив ворожий дрон. Всі були на волосині від загибелі. Командир припускає, що цього не сталося лише тому, що Ігор взяв вогонь на себе… Всі, окрім нього, повернулися із бою живими…»

Народився Ігор Касір 23 жовтня 1975 року у Вінниці. Закінчив 18-ту загальноосвітню школу, а згодом – тоді ще професійно-технічне училище №3 за спеціальністю верстатник. Останніми роками проживав у Луці-Мелешківській разом із сестрою та єдиною племінницею. Працював на міському підприємстві з шиномонтажу, заснованому ветеранською спільнотою учасників АТО.

Церемонія прощання із Ігорем Касіром відбудеться у Луці-Мелешківській біля його будинку за адресою: вул. Грушевського, 20. Початок о 9:35.

О 10:30 у місцевому храмі відслужать поминальну панахиду.

Поховають воїна близько 11:30 на кладовищі у Луці-Мелешківській.

Схиляємо голови та щиро вклоняємось рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin