Вінниця передала на фронт ще 5 тепловізорів

3 січня відбулася чергова передача допомоги військовим, що захищають Україну від окупантів. Представники Вінницької міської ради передали п’ять тепловізорів Захисникам та Захисницям на фронт.

Наразі вже 25 військових частин отримали необхідну допомогу від Вінницької міської ради та громади. Переважно це технічне оснащення: квадрокоптери, дрони, безпілотні авіаційні комплекси, хімічні грілки та багато іншого, розповідає заступник міського голови Андрій Очеретний.

“Щоб наблизити Перемогу і пришвидшити повернення наших Захисників та Захисниць додому – живими та здоровими, Вінницька міська рада продовжує збирати оперативну допомогу, – зазначає Андрій Очеретний. – Черговій військовій частині передаємо 5 тепловізорів – обладнання, за допомогою якого оборонці зможуть бачити в нічний час. Техніка не просто допомагає виконувати бойові завдання, а й рятує життя”.

Координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Онофрійчук зазначив, що Вінницька міська рада серед пріоритетних завдань виокремила регулярну підтримку військовослужбовців. Саме тому безпека та оборона – ключовий пріоритет бюджету Вінницької громади на 2024 рік, де на відповідні потреби передбачений майже мільярд гривень.

Вже цього тижня, 1 січня, виконавчий комітет Вінницької міської ради оголосив одразу шість тендерів на закупівлю необхідного обладнання для військовослужбовців. В планах придбання 50 квадрокоптерів, 200 тепловізорів, 40 пошукових прожекторів та відповідна кількість зарядних станцій до них, а також FPV-дрони.

Військовий з позивним “Шеф”, який отримував сьогодні 5 тепловізорів, разом з побратимами виконує бойові завдання на Східному напрямку. Він подякував муніципалітету за оперативну реакцію на запит, адже буквально за тиждень після звернення його військова частина отримала техніку, яка має надважливе значення під час боїв з російським агресором.

“Тепловізори дуже нам потрібні і ми вже неодноразово перевіряли та використовували в бою ті, які нам Вінницька міська рада передавала напередодні. Це якісне обладнання. Через день тепловізори будуть вже застосовуватися на фронті, наші хлопці полюбляють такі “штуки”, адже вони дуже допомагають у роботі. Дуже дякуємо Вінницькій громаді, Вінницькій міській раді та депутатському корпусу за допомогу нашій бригаді”, – зазначає військовий.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin