Понад 30 млн грн Вінниця виділяє на закупівлю безпілотників для армії

Вінниця продовжує підтримувати військових, які боронять Україну від російських агресорів. Сьогодні, 30 листопада, під час засідання виконкому затвердили рішення щодо виділення понад 30 млн грн на закупівлю спецобладнання для оборонців.

Як зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, серед пріоритетних завдань Вінницької міської ради залишається підтримка української армії та безпека в громаді. Тож Вінниця придбає безпілотники, які стануть в нагоді нашим оборонцям на фронті.

“В планах закупівля 35 безпілотних авіаційних комплексів українського виробництва, до яких входить 110 безпілотників. На фронті це – розхідний матеріал. Але водночас це «очі» ЗСУ, які розвідують території та допоможуть вберегти життя бійців. Кошти перерахуємо з Фонду підтримки ЗСУ, який ми створили для того, щоб ще ефективніше допомагати військовим”, – сказав Сергій Моргунов.

Директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов розповів про переваги такої техніки:

“Спрямовуємо кошти на безпілотні авіаційні комплекси українського виробництва, які вдало зарекомендували себе на полі бою. Таке спецобладнання допоможе нашим бійцям оперативно отримувати розвіддані та коригувати дії. Перевага цієї техніки в тому, що вона може автономно працювати в польоті за заданим маршрутом, або ж в керованому режимі змінювати курс та виконувати глибинну розвідку. Ми сподіваємося, що такі технічні засоби врятують не одне життя українських військових і допоможе їм ефективно працювати”, – сказав Максим Мартьянов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin