Вінницькі тхеквондисти здобули «золото», «срібло» та чотири «бронзи» на Всеукраїнських змаганнях

В місті Здолбунів, Рівненської області з 24 по 26 листопада 2023 року проходив Відкритий Всеукраїнський рейтинговий турнір «Діти України», а також чемпіонат України серед дорослих з тхеквондо (ВТФ). Вихованці Вінницької дитячо-юнацької спортивної школи № 2 у підсумку обох змагань здобули «золото», «срібло» та чотири «бронзи».

Переможців та призерів змагань підготували: тренери Володимир Багнета, Аліна Новинюк, Анна Русавська та Валерія Чечель.

Так, за результатами Відкритого Всеукраїнського рейтингового турніру «Діти України» з тхеквондо (ВТФ), золоту нагороду здобув Артемій Соловей у категорії юнаки 27 кг.

«Срібло» виборов Роман Соловей (категорія юнаки 48 кг). А «бронзу» – Ілля Головатюк (кадети, ростова категорія + 180 см), Артур Мазур (молодші юнаки, 28 кг).

Як розповіла тренерка-викладачка МДЮСШ № 2 Аліна Новинюк, вінничани отримали рейтингові бали для потрапляння у Національну збірну України та покращили змагальний досвід, оскільки у Всеукраїнських змаганнях беруть участь найкращі спортсмени країни.

«Вітаю команду із гарним закінченням року. Величезна подяка Збройним Силам України за можливість тренуватися, виступати та досягати високих результатів, – наголосила тренерка Аліна Новинюк. – Так, Артемій Соловей вперше виборов «золото» на рейтинговому турнірі, провівши успішно три поєдинки, один з яких закінчив достроково!»

До речі, Артемія тренує також Анна Русавська, яка була єдиною представницею Вінницької області у складі суддівській колегії та рефері обох змагань у Здолбунові. Тут вінницькі тхеквондисти відзначились і на чемпіонаті України серед дорослих.

Призову скарбничку бронзовими нагородами поповнили Владислав Соболєв (80 кг) та Артем Малюшко (87 кг).

«Змагання пройшли успішно, у них взяли участь спортсмени майже з усіх областей України. Мінімальну поставлену задачу дорослі спортсмени виконали», – прокоментував тренер Володимир Багнета.

Світлана Куліш, яка виконує обов’язки директора Вінницької дитячо-юнацької спортивної школи № 2 зазначила, що спортивні заходи були організовані на високому рівні, тож вихованці відділення тхеквондо (ВТФ) мали чудову можливість у чергове спробувати свої сили та відточити майстерність.

«Наші спортсмени гідно представили Вінницю на цих змаганнях. Звичайно, завжди, є до чого прагнути, особливо після аналізу помилок виступів спортсменів. Ці змагання є одними з останніх у сезоні. Згодом, за його підсумками, тренери плануватимуть відповідну роботу для досягнення цілей у новому році», – говорить Світлана Куліш.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin