Вінницька обласна інфекційка: тепер лікарня буде лікувати, а не торгувати

Вінницька обласна інфекційка більше не торгуватиме ягодами, овочами та пально-мастильними матеріалами. Це заявив голова Вінницької облради. Вячеслав Соколовий повідомив, що до засідання обласної Ради особисто відвідав «Клінічний центр інфекційних хвороб» та поспілкувався з новопризначеним керівником медзакладу – Ігорем Шиньковичем.

«За перший тиждень роботи нового керівника діяльність закладу приведена у відповідність до статуту і відповідно до закону. Такі види як торгівля пально-мастильними матеріалами, овочами, фруктами, вирощування овочів, ягід і багато іншого – виключені із переліку діяльності. Оскільки це неприпустимо і суперечить закону щодо роботи неприбуткового комунального закладу. Тепер лікарня буде лікувати, а не торгувати», – наголосив Вячеслав Соколовий.

Нагадаємо, раніше з’ясувалось, що попередній керівник Вінницької обласної інфекційки Ігор Матковський суттєво розширив види економічної діяльності підпорядкованого йому закладу. Унаслідок цього лікарня могла займатись продажем палива, торгівлею фруктами, овочами, вирощуванням ягід і так далі. Після розкриття цих правопорушень та призначення очільником закладом підполковника медслужби Ігоря Шиньковича, обласна Рада поставила завдання перед Шиньковичем: привести діяльність Центру у відповідність до чинного законодавства.

Іншим завданням для Ігоря Шиньковича, який раніше очолював військовий санаторій у Хмільнику, стане підвищення якості медичних послуг.

«А наша задача, як обласної Ради, підтримувати заклад тими рішеннями які можливі і потрібні для ефективної роботи. Як ми це робимо на підтримку інших закладів», – сказав голова облради Вячеслав Соколовий. Саме у власності та віданні Вінницької обласної Ради перебуває комунальний заклад «Клінічний центр інфекційних хвороб».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin