Ще двоє бджільників отримають компенсацію від Вінницької громади

Ще двоє пасічників, які працюють на території Вінницької міської територіальної громади отримають безповоротну фінансову підтримку. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 23 листопада, під час засідання виконкому.

Як розповів директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов, підтримка бджолярів передбачена Програмою розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки.

“Один з пасічників веде свою діяльність у Вінниці і доглядає за 30 бджолосім’ями, а інший – у Великих Крушлинцях. У нього на пасіці 50 бджолосімей. Підтримуючи пасічників, ми маємо на меті реалізувати сільськогосподарський потенціал нашої країни. На думку фахівців, наразі в Україні бракує близько 6 млн бджолосімей, які могли б виробляти понад 270 тис. тонн меду, що забезпечило б повну потребу населення нашої країни. Тобто маємо стимулювати на місцях наших господарників до органічного виробництва меду та збільшення сертифікованих пасік органічної продукції, – зазначив Максим Мартьянов. – В подальшому ми також маємо намір підвищити експортний потенціал виробників органічної продукції, а це дасть можливість збільшити їх прибутки та наповнити бюджети всіх рівнів додатковими надходженнями. Стійкість економіки – один з основних пріоритетів Вінницької міської ради, адже це зайнятість населення, робота інфраструктури та передусім – допомога армії”.

Варто зазначити, що фінансовою підтримкою на безповоротній основі скористалися вже 38 бджолярів Вінницької громади.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin