На підтримку захисників у Білопілля Вінницька міська рада спрямувала 5 млн грн

Громади – громадам. Сьогодні, 25 серпня, на засіданні сесії Вінницької міської ради депутати погодили спрямувати кошти Білопільській міській територіальній громаді. Субвенція з бюджету ВМТГ у сумі 5 млн грн передбачена на потреби військових формувань ЗСУ та підрозділів тероборони, в тому числі й добровольчих формувань.

Сумщина наразі знаходиться на лінії вогню. Близькість до кордону дозволяє російським військам обстрілювати цю територію з різних видів озброєння. Найбільших втрат як людських, так і матеріальних зазнає саме Білопілля. За таких умов, Вінниця не може стояти осторонь, каже очільник громади Сергій Моргунов.

«Білопіллю ми вже неодноразово допомагали технічними засобами. Це і екскаватори, і кран і інше. У тому числі й депутати долучалися до цього процесу, – зазначив Вінницький міський голова. – У них достатньо складна ситуація, найближча громада знаходиться за 7 км від кордону з росією, і їх просто гатять там із мінометів. Вони навіть не встигають оголосити повітряну тривогу. Тому ми виносимо сьогодні це рішення».

Кошти підуть на матеріально-технічне оснащення оборонців, покращення їхнього фінансового забезпечення. Завдяки цьому воїни зможуть продовжувати удосконалювати свою військову майстерність та давати ще більш ефективнішу відсіч російським загарбникам, захищаючи кордони нашої держави.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin