Вінниця стане учасницею міжнародної виставки ReBuild Ukraine powered by Energy

Повномасштабна війна в Україні призвела до масових руйнувань як цивільної, так і критичної інфраструктури. Тож вже зараз громади планують повоєнну відбудову, яка охопить різні сектори соціально-економічного життя і потребуватиме підтримки з боку закордонних партнерів. Вже цієї осені у Варшаві має відбутися друга міжнародна виставка та конференція, присвячена Україні – ReBuild Ukraine powered by Energy (ReBuild Ukraine). Наша Вінниця теж в списку громад, які будуть представлені в межах національного павільйону “Україна та її громади”. Презентувавши потенціал нашого міста європейській спільноті, є можливість заручитися підтримкою інвесторів та різних фахівців з будівельної та енергетичної сфери.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зауважив, що фахівці вже розробили низку проєктів з реконструкції та відбудови об’єктів критичної і цивільної інфраструктури і для Вінниці дуже важливо отримати якісну експертизу від провідних експертів у цих галузях. Він переконаний, що міжнародна виставка стане додатковою можливістю для відбудови Вінниці та інших українських громад.

“На виставці ми маємо намір познайомити всіх учасників з Вінницею, її потенціалом та можливостями співпраці. На превеликий жаль, Вінницька громада як і багато інших громад України, зазнала руйнувань. Наше місто має досвід ефективного партнерства та співпраці з закордонними містами, такими як Кельце, Паневежис, Бірмінгем, Радом, Ополе, Тарнув… А віднедавна – Мюнстер та Карлсруе, з якими ми уклали угоди у 2023 році. Триває діалог стосовно закріплення дружніх зв’язків із французьким містом Нансі. На зустрічі у Варшаві ми хочемо знайти нових друзів. Запрошуємо інвесторів, проектувальників та виробників поділитися досвідом та стати партнерами нашої громади”, – сказав Сергій Моргунов.

Вінниця має намір презентувати проєкт, пов’язаний з реконструкцією аеровокзалу, певних інфраструктурних об”єктів та інженерних мереж КП “Аеропорт Вінниця”.

Як зазначила директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Ольга Ремешевська, відновлення аеропорту, який постраждав унаслідок ракетного обстрілу росіян у березні 2022 року, має важливе значення для розвитку не лише нашого міста, а й всього регіону.

“Вінниця межує з сімома областями та однією країною – Молдовою. Відтак функціонування міжнародного аеропорту в нашому регіоні має велике значення. Прикметно, що йдеться не лише про логістику – перевезення пасажирів та вантажів, а й можливості для розвитку туристичної галузі, яка теж сприяє зміцненню економіки. За час функціонування аеропорту, були здійснені авіасполучення з такими країнами, як Туреччина, Ізраїль, Польща. Тож ми прагнемо відновити цю можливість і шукаємо підтримки з боку закордонних донорів”, – сказала Ольга Ремешевська.

Нагадаємо, цьогоріч (у лютому) делегація з Вінниці була на першому тематичному форумі ReBuild Ukraine та представляла проєкти на подальшу відбудову.

Фото архівні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin