Мер Вінниці зустрівся з громадською організацією «Справа Кольпінга в Україні»

Сьогодні, 16 серпня, відбулась зустріч Вінницького міського голови Сергія Моргунова з представниками громадської організації «Справа Кольпінга в Україні» за участі міжнародного координатора по Центральній та Східній Європі, В’єтнамі та Індії Міжнародної Справи Кольпінга Грегора Федергена та Національного секретаря ГО «Справа Кольпінга в Україні» Василя Савки. Під час засідання обговорили питання підтриманого та транзитного підтриманого проживання, інклюзивного навчання та соціального підприємництва.

Це логічне продовження співпраці міста з ГО «Справа Кольпінга в Україні», що триває майже три роки – з моменту підписання меморандуму про співпрацю у листопаді 2020 року.

За цей час встигли реалізувати декілька проєктів, зокрема, відкрити KolpingCenter по роботі з дітьми з інвалідністю та Університет третього віку, а також спільно працювали над відкриттям будинку транзитного підтриманого проживання.

Вінницька міська рада на чолі з міським головою Сергієм Моргуновим висловила свою підтримку громадській організації. «Головна мета – створити доступне інклюзивне середовище з високою залученістю усіх жителів громади», – зазначив Сергій Моргунов.

«Ми дуже раді, що в громаді працює громадська організація “Справа Кольпінга в Україні”. З ініціативи міського голови Сергія Моргунова ми продовжуємо розвивати соціальні послуги, розширювати їх спектр. Це особливо важливо в умовах війни, тому що в громаді багато людей, які переїхали з інших міст, зокрема, осіб з інвалідністю», – зауважила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко проінформувала про одне з останніх напрацювань у взаємодії з департаментом соціальної політики. Це послуга асистента дитини в системі інклюзивного навчання. Він покликаний спростити перебування дитини з інвалідністю у навчальному закладі, зокрема, допомогти учневі розв”язувати побутові проблеми.

Наразі є багато проєктів, які планує запровадити та розвинути місцевий осередок громадської організації – «Родина Кольпінга у м.Вінниці» на чолі з його головою Олесею Самойленко. Важливе питання наразі – підтримане та транзитне підтримане проживання. Це програма з навчання людей з порушеннями розумового розвитку, щоб вони могли жити самостійно без батьків або опікунів і задовольняти свої побутові та соціальні потреби власними силами.

Також мова йшла про соціальне підприємництво, навчання з травмотерапії для людей з порушеннями розумового розвитку. Усі ці проєкти – поки у планах, проте, за підтримки місцевої влади, вони отримають шанс на реалізацію.

«Радий чути, що у Вінниці розвивається двостороннє партнерство між громадянським суспільством та місцевою владою. Чесно кажучи, ця взаємодія розвинена далеко не в усіх містах, які я мав нагоду відвідати. А у вас – не лише декларування, але й реальна співпраця», – підсумував Грегор Федерген.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin