У Вінниці відбувається чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат до 8 років

У Вінниці вперше проходить чемпіонат України з шахів серед дітей до 8 років. Турнір відбувається на базі Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6. Спортивна подія стала місцем зустрічі 56 хлопчиків та 19 дівчаток із 16 регіонів країни. Чемпіонат триватиме до 15 серпня.

Перед початком заходу до присутніх звернувся голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський. Він привітав юних спортсменів та тренерів та зазначив, що ці змагання можливі завдяки мужності ЗСУ.

«Для багатьох діток – це перший такий серйозний та масштабний турнір, де реально можна вибороти звання чемпіона України з шахів. Приємно, що до нас приїхали спортсмени з 16 регіонів України. Даний інтелектуальний вид спорту активно розвивається серед молоді, зокрема у нашому місті діє спортшкола № 6, де діти пізнають ази цієї королівської гри, а згодом виборюють Всеукраїнські та міжнародні нагороди», – зазначає Сергій Краєвський.

Також привітала учасників чемпіонату заступниця начальника управління спорту та рухової активності департаменту гуманітарної політики ОВА Наталія Токар та побажала усім вдалої гри.

Гарними виступами перед початком заходу порадувала присутніх дитяча студія розвитку «Star Family 2», яка зарядила енергією учасників змагань.

Як зазначив голова Вінницької обласної федерації шахів та директор Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Микола Боднар, у нашому місті вперше проводиться чемпіонат України серед маленьких майбутніх гросмейстерів.

«У Вінниці вперше проводиться такий чемпіонат. Це право ми вибороли в конкурсі серед шести міст України, – розповів Микола Боднар. – В нашій спортшколі № 6 займаються дуже хороші дітки, тому сподіваємось, що матимемо призові місця. Зазначу, що боротьба буде напруженою та непередбачуваною, адже не зважаючи на маленький вік, хлопчики та дівчатка демонструють високий рівень підготовки».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin