Родини загиблих вінницьких захисників та захисниць отримали допомогу від міського департаменту соціальної політик

2 червня, представники департаменту соціальної політики ВМР провели зустріч із 19 родинами загиблих Захисників і Захисниць України. Обговорювали, зокрема, й муніципальну підтримку.

Зустріч пройшла у формі діалогу. Працівники департаменту соціальної політики надали присутнім інформацію щодо пільгового проїзду та оформлення «Муніципальної карти вінничанина», медичного забезпечення МЛДЦ-КП «Міський лікувально-діагностичний центр», надання медичних стоматологічних послуг тощо.

В межах муніципальної підтримки надається:

● одноразова матеріальна грошова допомога для забезпечення потреб дітей загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України, які йдуть до першого класу закладів загальної середньої освіти;

● грошова компенсація за фактичні витрати самостійно проведеного санаторно-курортного лікування;

● допомога на оздоровлення дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

● допомога на оплату житлово-комунальних послуг.

Також учасниками зустрічі обговорені питання подання інформації до «Книги памʼяті» та інтерактивної стели. В ході зустрічі родини загиблих Героїв ознайомилися з роботою адміністративного сервісу «ВЕТЕРАН». Сім”ї повідомили про участь Вінниці у експериментальному проєкті щодо запровадження інституту помічника ветерана у системі переходу від військової служби до цивільного життя.

“Нам потрібно докладати максимум зусиль для підтримки сімей у такий нелегкий для країни час. На зустрічі із родинами ми обговорили найбільш гострі та популярні теми. Важливою є комунікація сімей із державними структурами, адже наше завдання — зробити зручні умови для отримання гуманітарної допомоги, психологічної підтримки, чи в потребі працевлаштування, або ж в необхідності юридичної допомоги і тому подібне”, — зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.
Нагадаємо, що департамент соціальної політики Вінницької міської ради продовжує роботу з сімʼями Захисників та Захисниць України.

Просимо Вас звертатись до Прозорих офісів соціального спрямування, це надасть можливість на правових підставах сприяти у вирішенні назрілих питань сімей Захисників та Захисниць, а також отримати юридичний супровід, психологічну підтримку, матеріальну чи гуманітарну допомоги:

ЦНАП «Прозорий офіс» Правобережний,

м. Вінниця, просп. Космонавтів, 30,

ІІ поверх

Телефони: (0432) 50-83-91, 50-83-89, 068-98-38-390, 097-101-58-40

ЦНАП «Прозорий офіс» «Лівобережний»,

м. Вінниця, вул. Замостянська, 7,

II поверх

Телефони: (0432) 50-86-69, 50-86-71, 068-98-38-340, 0931908393

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin