Департамент соціальної політики нагородив учасників онлайн-фестивалю “Сімейна скарбничка”

Активні учасники онлайн-флешмобу родинних традицій «Сімейна скарбничка» учора, першого червня, отримали солодощі та подяки від департаменту соціальної політики Вінницької міської ради, а також продуктові набори від волонтерів “Sota Help – Міжнародний благодійний фонд”.

Онлайн-фестиваль родинних традицій проходив у травні до Міжнародного Дня сім”ї, який відзначався 15 травня. А першого червня, в Молодіжному центрі “Квадрат”, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, перед відкриттям патріотично-просвітницької фотовиставки директор департаменту соціальної політики Валентина Войткова, висловила слова вдячності всім учасникам онлайн фестивалю “Сімейна скарбничка” за сформовані добрі та світлі традиції, які будуть передаватись з покоління в покоління.

«Ми хотіли підтримати активні та творчі багатодітні сім”ї. Адже в кожного в сім”ї є свої традиції та цінності, так чому ж ними не поділитись з іншими для формування позитивного досвіду сімейних відносин», — прокоментувала директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

«Діти – це наше майбутнє. Ми впевнені що за ними також майбутнє України. Тому у всіх заходах, де беруть участь сім”ї з дітками, ми намагаємось, хоч трішки, але надати їм свою допомогу та підтримку», — зазначили волонтери “Sota Help – Міжнародний благодійний фонд”.

На заході першого червня були присутні 7 сімей. А загалом учасниками конкурсу «Сімейна скарбничка» стали 9 багатодітних родин з Вінницької громади, в яких виховується 31 дитина. В ході фестивалю родини, на світлинах в соціальних мережах, ділились своїми традиціями, серед яких: сімейні подорожі та екскурсії, активний відпочинок, риболовля, перегляд фільмів, а також традиції святкування Великодня.

Фундаментом традиційних сімейних цінностей в учасників фестивалю — є любов до України, української пісні та українські традиції.

Родина Сташевських розповіла, що у їхній родині любов до рідної країни та її культури прищеплюється з перших днів життя і передається з покоління в покоління.

«Наш народ зберігає традиції та моральні цінності у своїх великих родинах. Вони гарно передані у піснях. В наших піснях — мрії, надії та сподівання. Багато чудових віршів, які покладені на музику, стали улюбленими піснями. Їх виконують на концертних майданчиках, весіллях, забавах або вона просто звучить для душі. Наша родина дуже співоча, ми любимо українські пісні й часто співаємо їх у родинному колі під час сімейних зустрічей, адже, душевна пісня завжди супроводжувала, супроводжує та буде супроводжувати кожного з нас у житті», — говорить мама трьох дітей, Надія Сташевська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin