Депутати затвердили оновлену Стратегію партнерства між інститутами громадянського суспільства та Вінницькою міською радою

На сьогоднішній черговій сесії депутати Вінницької міської ради затвердили оновлену Стратегію партнерства між інститутами громадянського суспільства та Вінницькою міською радою та План її реалізації на 2023-2024 роки. Це важливе рішення, яке має на меті покращити співпрацю між муніципалітетом та активними громадськими організаціями з метою розвитку нашої громади.

Як повідомив директор комунального підприємства «Інститут розвитку міст» Назар Коваленко, у Вінниці налічуються сотні громадських організацій, які активно просувають важливі аспекти міського розвитку, мають високу довіру серед вінничан та адвокатують їх інтереси.

«Комунікація та співпраця з інститутами громадянського суспільства та активними вінничанами є однією з ключових сфер роботи нашого комунального підприємства. Громадський сектор – це та інституція, з якою і для якої ми власне реалізуємо усі наші проекти та заходи. Саме для синхронізації та підсилення ІГС нами разом з Мережею «Місто змістів» було ініційовано розробку Стратегії партнерства, і ми впевнені, що незважаючи на виклики війни, ми зможемо реалізувати ті важливі заходи та активності, зафіксовані у Плані дій», – зазначає Назар Коваленко.

Стратегію партнерства вперше затвердили ще у 2021 році. Тоді над документом працювала робоча група, до якої увійшли представники та представниці громадських організацій і департаменту правової політики та якості ВМР, а координував написання та розробку цього документу КП «Інститут розвитку міст».

Основна мета Стратегії в тому, аби покращити спільну відповідальність громадянського суспільства та органів влади, що відповідає цілі Стратегії розвитку Вінницької міської територіальної громади до 2030 року.

«До Стратегії традиційно додається план дій, який розробляють на два роки. І оскільки попередній План завершився, виникла потреба оновити та допрацювати його вже на 2023-2024 роки», – каже Назар Коваленко.

Зокрема, План реалізації Стратегії партнерства між інститутами громадянського суспільства та Вінницькою міською радою передбачає роботу у декількох стратегічних напрямках:

  1. Підтримка організаційної спроможності та ініціатив інститутів громадянського суспільства Вінницької міської територіальної громади;
  2. Підтримка та розвиток взаємодії інститутів громадянського суспільства і Вінницької міської ради.

Так, протягом наступних двох років заплановано провести різноманітні заходи та події, які сприятимуть покращенню організаційної спроможності та популяризації діяльності інституцій громадського суспільства. Для прикладу, це й проведення муніципальної школи громадського активіста, тематичний Форум з підвищення організаційної спроможності ІГС, популяризація в громаді діяльності ІГС через публічне звітування, диджиталізація мережі ІГС, створення мережі Офісів взаємодії для поширення та роз”яснення наявних та нових інструментів участі, реалізації спільних проєктів тощо.

Зазначимо, що робота над доопрацюванням Стратегії партнерства між інститутами громадянського суспільства та ВМР і розробки плану її реалізації на 2023-2024 роки відбулася за ініціативи громадської спілки «Мережа організацій громадянського суспільства «Місто змістів» в межах грантового проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується Вінницьким регіональним центром інформації «Креатив» за підтримки ІСАР «Єднання» та Агентства США з міжнародного розвитку.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin