У місті встановили вказівники з мапою за QR-кодом поблизу малих річок

«Два роки тому, коли ми вперше провели експедицію малою річкою, учасники були вражені тим, що ніколи не знали про ці стежки, хоч і завжди проживали неподалік. Тоді ж, під час воркшопу, багато коментарів звучало про встановлення вказівників, аби більше вінничан дізнавались про Дьогтянець та інші малі річки міста», – зазначила керівниця відділу інфраструктурних проєктів «Інституту розвитку міст» Янна Чайковська.

Також вона додала, що нині проєкт про створення навігаційної системи зафіксовано у Концепції розвитку малих річок Вінниці, а тестові вказівники вже «розповідають» про Дьогтянець на частині його відрізку у парку Вишенському.

«Протоптана стежка вздовж Дьогтянця тепер «говорить» про те, що тут є річка і що ця річка має назву. Мапа за QR-кодом на вказівниках показує, звідки Дьогтянець починається та які є доступні шляхи вздовж нього в «джунглях» між Вишенькою та Слов”янкою. Навіть без додаткового благоустрою, шлях вздовж русла малої річки несе цінність чистого повітря, унікальних для міста природних ландшафтів, тиші та контакту з природою. Дякуємо друзям малих річок, які полюбили їх так сильно, як і ми. Створюймо позитивні зміни разом», – говорить Янна Чайковська.

Нагадаємо, тестування навігації малих річок Вінниці розпочалось у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст України ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Швейцарії.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin