Обороноздатність, безпека і стабільність Вінницької громади: депутати ухвалили зміни до бюджету-2023

Сьогодні, 28 квітня, на засіданні сесії міської ради депутати проголосували за внесення змін до бюджету Вінницької МТГ на 2023 рік. Своїм рішенням вони збільшили видатки на сектор безпеки та оборони. Крім цього передбачили додаткове фінансування на модернізацію закладів охорони здоров’я та освіти, благоустрій територій громади тощо.

Серед ключових напрямів в умовах війни залишається підтримка Збройних Сил. На зміцнення матеріально-технічної бази однієї з частин передбачено 6,5 млн грн. Також додаткові кошти спрямовуються на будівництво укриттів у навчальних закладах, повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Цим рішенням передбачаємо кошти на багато проектів, які спрямовані на забезпечення життєдіяльності міста, підтримку військових (понад 6 млн грн) та на створення умов для офлайн-навчання в тих закладах, де немає місць для перебування під час повітряної тривоги – будемо будувати укриття для ліцеїв 12,13, 23 і 30. Також спрямовуємо кошти на водогін та каналізацію до нового індустріального парку та на комп’ютерну техніку для регіонального клінічного центру», – зазначив Сергій Моргунов.

Директорка департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко поінформувала: «Додаткові видатки у сумі 152,5 млн грн пропонується передбачити за рахунок зменшення окремих видатків бюджету, а також направлення вільного залишку коштів по загальному фонду, що утворився на початок року».

Зокрема, додаткове фінансування передбачено на: капітальний ремонт із застосуванням заходів із енергозбереження у будівлі садочку №27, яка зазнала ушкоджень внаслідок російського теракту; завершення капітального ремонту системи опалення у закладі дошкільної освіти «Лісова казка» (с. Писарівка); проведення поточного ремонту у Вінницькому ліцеї №9; термомодернізацію будівель КЗ «Палац дітей та юнацтва Вінницької міської ради» та Вінницької загальноосвітньої школи-гімназії №2.

Крім того, спрямовано видатки на виготовлення проєктно-кошторисної документації для оновлення покрівель в освітніх закладах. Мова йде про Вінницькі ліцеї №№ 19, 30 та Вінницько-хутірський ліцей.

Водночас депутати виділили кошти на потреби закладів охорони здоров’я. Вони будуть використані, зокрема, на:

  • капітальний ремонт мереж господарсько-питного та протипожежного водопостачання в підвальних приміщеннях КНП «Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги»;
  • придбання комп”ютерної техніки для КНП «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології».

Передбачено також збільшення асигнувань на капітальний ремонт багатоквартирних житлових будинків (включно з будинками ОСББ), реконструкцію й модернізацію об’єктів благоустрою міста: ремонт тротуарів, будівництво мережі зовнішнього освітлення, заміна інженерних комунікацій на прибудинкових територіях.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin