У закладах освіти ВМТГ відкрили вже сьомий клас безпеки

Вчора, 18 квітня, у Вінниці відкрили сьомий клас безпеки. Цього разу – у ліцеї №7. Такі класи планують відкрити у всіх закладах освіти громади з метою інформаційно-просвітницької підготовки школярів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної та мінної безпеки, надання домедичної допомоги, навчання алгоритму дій в умовах надзвичайних ситуацій тощо.

Важливо, щоб в закладах освіти надавали якісні послуги. Також – розповідали як діяти в тих чи інших надзвичайних ситуаціях, адже така інформація може врятувати життя. Загалом, вінничани високо оцінюють рівень якості надання освіти в громаді. Про це свідчать крайні результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine. За цим же дослідженням Вінниця сім разів поспіль визнана найкомфортнішим містом для життя серед обласних центрів та найбільших міст України. Також всі сім разів Вінниця є лідером по якості надання освітніх послуг.

Як зазначила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко, такі осередки покликані популяризувати відповідальне ставлення до індивідуальної безпеки, сформувати культуру здорового способу життя у молодого покоління, навчити дітей вимог пожежної, техногенної, мінної безпеки та інших аспектів цивільного захисту.

«У 2022 році було відкрито п’ять таких класів, у 2023 році планується відкриття ще дев”ять. В цих класах діти будуть вивчати правила безпечної поведінки й поводження в надзвичайних ситуаціях. В умовах війни досить нагальне питання мінної безпеки. Важливо, щоб діти навчилися не чіпати предмети, які можуть бути небезпечними для життя та здоров”я», — сказала Оксана Яценко.

Такі класи використовуються для зустрічі з працівниками служб порятунку.
Під час відкриття класу безпеки до школярів звернувся начальник п”ятої державної пожежно-рятувальної частини м.Вінниці Денис Добровольський, який розповів учням правила поводження при виявленні підозрілих предметів та подарував у клас наочний матеріал від ДСНС України.

Директорка ліцею №7 Ганна Романова зазначила, що потрібно з маленького віку навчати дітей правил безпечної поведінки вдома, на вулиці та в школі. «Саме завдяки постійній та систематичній роботі педагогів закладу спільно з ДСНС, ми навчимо нашу молодь бути свідомими, і за потреби надавати допомогу», — сказала вона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin