Зима вплине на обидві сторони війни в Україні — британська розвідка

Прийдешня зима змінить умови війни в Україні як для російських, так і українських військ, а зміни світлового дня, температури і погоди створять нові проблеми для солдатів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначають у відомстві, загалом будь-які рішення, які ухвалюватиме російський Генеральний штаб, будуть частково продиктовані настанням зими.

“Світловий день скоротиться до менше ніж 9 годин на день порівняно із 15-16 годинами в розпал літа. Це призводитиме до меншої кількості наступів та більш статичних ліній оборони”, — йдеться у повідомленні.

Велике значення матиме й наявність обладнання, що дозволятиме спостерігати за ворожими позиціями у темний час доби. Окрему проблему становитиме зниження температури повітря.

“Середня висока температура знизиться із 13 градусів Цельсія у період із вересня по листопад до нуля період із грудня до лютого. Війська, які не мають зимового одягу та житла, з великою ймовірністю можуть постраждати від незамерзаючих холодних ран”, — зазначають в британському Міноборони.

Окрім того, приблизно наполовину знизиться тривалість “золотої години”, протягом якої можна врятувати тяжко пораненого солдата, що значно збільшує ризик контакту з ворогом.

Ймовірно, також змінюватимуться погодні явища — збільшуватиметься кількість опадів, швидкості вітру та снігопадів. Це створить додаткові проблеми для й без того низького морального духу російських військ, а також ускладнить технічне обслуговування зброї і техніки.

“Основні вправи, такі як чищення зброї, мають бути пристосовані до нових умов, через що зростає ризик несправності зброї”, — зауважують в Міноборони Великої Британії.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin