Відтепер статус учасника бойових дій можуть отримати особи, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України

Відтепер статус учасника бойових дій можуть отримати особи, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України. Відповідні зміни до Постанови вніс Уряд на своєму засіданні. Про це інформує департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

Цим доповнено попередній перелік: особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.

До переліку осіб, які можуть отримати Статус учасника бойових дій також включили добровольців Сил територіальної оборони.

“Зміни, які Уряд вніс до Постанови, дозволять даним категоріям осіб отримувати пільги та гарантії, які визначенні чинним законодавством, зокрема Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міськради Валентина Войткова.

Переглянути всі зміни, внесені до Постанови, можна за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin