Вінницькій міський голова Сергій Моргунов привітав спеціалістів заводу “Маяк” та підприємства “Укпостач”, яке нещодавно релокувалося до Вінниці з Харківщини

Напередодні Дня машинобудівника Вінницькій міський голова Сергій Моргунов привітав спеціалістів заводу “Маяк” та підприємства “Укпостач”, яке нещодавно релокувалося до Вінниці з Харківщини.

Міський голова подякував підприємцям та спеціалістам з машинобудування за роботу і побажав їм та їхнім родинам швидкого наближення Перемоги, здоров’я, оптимізму і позитиву. Сергій Моргунов зазначив, що крім фронту, де Збройні Сили боронять нашу державу, є ще й економічний фронт. Тож без створення робочих місць, без виплати заробітної плати, в тому числі виплати податків не можна буде підтримувати обороноздатність і розвиток нашої країни в цілому.

“Дуже важливо, що з початку війни «Маяк» не скоротив ні одної людини – це робочі місця і підтримка родин. Навіть 30 чоловік вже з початку війни було працевлаштовано на цьому підприємстві. Тим часом компанія, яка нещодавно релокувалася у Вінницю – “Укпостач” за неповний місяць створила 223 робочих місця і з них 134 – це вінничани. Чудово, що вони залучають мешканців територіальної громади до роботи. Також хочу додати, що це підприємство зареєструвалось безпосередньо у місті Вінниці. Знову ж таки, це сплата податків. Загалом у нашій громаді вже 135 переселених бізнесів. І наше завдання – допомагати всіляко таким підприємствам, зокрема з налагодженням логістичних зв’язків, зменшенням проходження різних бюрократичних процедур, наданням можливості і пошуку місця для проживання тих працівників, які приїхали разом з релокованими підприємствами, допомога у підключенні до відповідних мереж тощо”.

Підприємство “УКпостач”, яке знайшло прихисток у Вінниці було обстріляне ракетами у Дергачах Харківської області. У нашому місті налагодили виробництво пивних охолоджувачів та “ретейлівського” обладнання. Після вимушеного переїзду тут створили понад 200 робочих місць як для вінничан, так і для вимушених переселенців.

“Це якраз те підприємство групи компаній UBC, з яким ми плідно працювали з 2014 року. В нашому індустріальному парку є компанія “Грін Кул”, яка в 2014 році теж була змушена тікати з Криму. Так сталося, що й підприємство “Укпостач”, яке знаходилося в Дергачах, потрапило в зону активних військових дій. Можна тільки уявити, яких зусиль вартувало перевезти підприємство, зберегти обладнання і, найголовніше – людей”, – каже Сергій Моргунов.

Виконавчий директор ПРАТ “Укпостач” Анатолій Мельничук розповів, що за місяць після переїзду у Вінницю складські приміщення, де спершу розмістили обладнання, перетворилися на виробництво.

“Наразі в нас працюють понад 200 людей. Частина працює віддалено, серед працівників – вінничани та переселенці з Харківської області. Нині наше підприємство в Дергачах обстріляне ракетами, його можливо відремонтувати, але для цього потрібно, щоб завершилася війна, – каже Анатолій Мельничук. – Міська влада вражає своєю увагою та піклуванням. Дякую за привітання і сподіваюся на плідну співпрацю”.

Продуктивно продовжує працювати й відомий вінницький завод “Маяк”. Навіть попри складнощі з логістичними шляхами та пошуками нових постачальників сировини, керівництво заводу створює нові робочі місця, збільшує обсяги виробництва і вже будує плани на майбутнє, зокрема, як “заходити” в 2023 рік.

“Ми також були у підвішеному стані, коли почалася так звана «військова спецоперація». Багато “полетіло” – логістика, доставити комплектуючі було неможливо, з металом проблеми, інфляція, курс валют тощо. Але ми якось викрутилися, підтягнулися, в числі перших почали завозити продукцію новими логістичними маршрутами…Ми швидко переорієнтувалися на Туреччину, оскільки поставки з «Запоріжсталі» припинилися. Завдяки попиту на наше виробництво та можливості працювати в 2-3 зміни, ми підвищуємо зарплату людям. Думаю, на кінець року можемо мати непогані перспективи – але все залежить від ситуації, яка буде в країні. Проводимо закупки на перший квартал і півріччя наступного року, змінюємо постачальників”, – сказав голова правління ПРАТ Вінницький завод “Маяк” Василь Терліковський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin