Українська актуальна у будь-якому віці: у Вінницькому Терцентрі пенсіонери вдосконалюють мову

Правопис слів, правильна вимова та наголоси: у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонери вдосконалюють знання з української мови. Днями відновив роботу гурток з вивчення рідної мови для відвідувачів відділення денного перебування. Темою першого уроку було вивчення правопису слів з літерою «г».

Завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Вікторія Вдовцова розповідає, що зараз все більше людей прагнуть вдосконалювати знання з української мови, і вінницькі пенсіонери – не виняток.

«Зараз зростає кількість тих, хто глибоко цікавиться мовою та культурою рідної держави. Саме тому ми вирішили розпочати гурток з вивчення української мови для наших підопічних. На першому уроці новоспечені учні із захватом приступили до занять. Вони детально вивчали правопис слів з літерою «г», наводили приклади в реченнях та прислів’ях. Гурток функціонує два рази на тиждень», – говорить Вікторія Вдовцова.

Серед відвідувачів гуртка з вивчення української мови і 70-річна Світлана Миколаївна. Пенсіонерка каже, що з кожним роком потрібно вдосконалювати свою українську, і не важливо – тобі 5 років, чи 80.

«На заняттях можна поліпшити розмовну українську, покращити грамотність та навчитися використовувати нашу милозвучну мову у повсякденному житті. Крім того, такі заняття значно покращують пам’ять, та і взагалі роблять будні цікавішими. Тому з нетерпінням вже чекаю наступний урок», – зазначає Світлана Тобілевич.

Нагадаємо, що на початку вересня у Терцентрі відновили роботу різні гуртки для пенсіонерів. Вінничани похилого віку безкоштовно вивчають іноземні мови, займаються спортом та рукоділлям, відвідують літературний гурток тощо.

Більше інформації про гуртки та можливість реєстрації можна дізнатися за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50. Або ж звертайтесь за номером: (0432) 67 05 90.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin