Збройним силам України вдалося відкинути угруповання Чорноморського флоту РФ більш як на сто кілометрів від узбережжя

Збройним силам України вдалося відкинути угруповання Чорноморського флоту РФ більш як на сто кілометрів від узбережжя.

Про це повідомляється на Telegram-каналі Міністерства оборони України.

“У результаті наших активних дій по ураженню морських сил противника, корабельне угруповання Чорноморського флоту РФ було відкинуто від українських берегів на відстань більше сотні кілометрів”, — йдеться у повідомленні.

При цьому РФ змінила тактику, намагаючись відновити контроль над північно-західною частиною Чорного моря. Зокрема, російські військові розгорнули в Криму та у Херсонській області берегові ракетні комплекси “Бал” та “Бастіон”, а також перекидають додаткові сили на острів Зміїний.

Окрім того, зберігається загроза завдання Росією ракетних ударів з морського напрямку.

“З початку вторгнення ворожі кораблі та підводні човни здійснили пуски понад 300 крилатих ракет по українській території. Наразі інтенсивність ударів крилатими ракетами “Калібр” знизилась, водночас противник почав бити по наземних об’єктах протикорабельними ракетами, основне призначення яких ураження бойових кораблів та суден”, — додали в міністерстві.

В Міноборони вважають, що це свідчить про те що РФ використала значний обсяг сучасної ракетної зброї та змушена застосовувати застарілі типи ракет, запасів якої достатньо для завдання ударів по українській території.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin