Де у Вінниці встановили дефібрилятори

Пристрої розмістили на залізничному вокзалі, двох автовокзалах – Центральному та Західному, а також у «Прозорих офісах» на проспекті Космонавтів, вулиці Замостянській та вулиці Соборній. Зовнішні дефібрилятори використовують для надання допомоги людині, в якої зупинилося серце. Усього по місту розставили шість дефіриляторів.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Встановлюють реанімаційні пристрої у місті в рамках проєкту «АЗД рятує життя», який реалізують Фонд громади «Подільська громада» спільно з Громадською організацією «Агенція екстреної медичної допомоги» у партнерстві з Вінницькою міською радою та Вінницьким обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«Сертифікати про проходження курсу з надання домедичної допомоги отримали майже 70% наших працівників. Це головні спеціалісти на рецепції та адміністратори, які проводять прийом громадян, – розповідає директорка департаменту адміністративних послуг міської ради Ірина Копчук. – На щастя, нам ще жодного разу не довелося скористатися цим реанімаційним пристроєм. Але у разі необхідності ми готові надати домедичну допомогу».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin