На сесії Міської ради депутати УСГ звернулись до Кабміну

Депутати фракції політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» у Вінницькій міській раді 8 скликання звернулися до Кабінету Міністрів України щодо невідкладного врегулювання кризової ситуації, яка склалася у місцевих бюджетах у зв’язку зі зростанням ціни на природний газ для бюджетних установ.


У зверненні вказано що фракція дуже стурбована ситуацією, яка склалася у місцевих бюджетах у зв’язку зі зростанням ціни на природний газ для бюджетних установ (дитячих садочків, шкіл, лікарень тощо).
З початку року відпускна ціна природного газу для бюджетних організацій територіальних громад України зросла в 2-2,5 рази. Сьогодні досягає 18-20 тисяч гривень за тисячу куб. м. природного газу та продовжує зростати. Це створює критичну напруженість місцевих бюджетів.
Головною ідеєю реформи децентралізації, яку запроваджував Уряд Володимира Гройсмана- є передача повноважень і фінансів від державної влади органам місцевого самоврядування. І на першому етапі реформи бюджети зросли більш ніж в 4 рази! З 68,6 млрд грн у 2014 році до 275 млрд грн у 2019 році.
За останні два роки ситуація докорінно змінилася – держава активно передає повноваження місцевому самоврядуванню, проте жодного разу за цей час не переглядаючи структуру бази доходів бюджетів місцевого самоврядування.


Тож депутати УСГ вимагають:
-невідкладно вжити заходів для врегулювання кризової ситуації яка виникла внаслідок бездіяльності Уряду.
-негайно прийняти необхідні рішення щодо надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю природного газу для проведення опалювального сезону, зокрема, забезпечення теплом шкіл, дитячих садочків, лікарень тощо.
-невідкладно внести до Верховної Ради України проект змін до Бюджетного кодексу України із збільшенням до 75% зарахування надходжень від ПДФО до бюджетів територіальних громад, оскільки 60% ПДФО, які нині зараховуються до таких бюджетів, вже є недостатнім джерелом здійснення тих видатків, які визначаються функціями держави і передані місцевому самоврядуванню до виконання.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin