Гаряча вода у Вінниці: Уряд не виконує зобов’язання, міська влада намагається вирішити проблему власними силами

Сьогодні на своїй сторінці у Facebook міський голова Вінниці Сергій Моргунов висловився стосовно ситуації з гарячою водою у місті.

Очільник міста наголосив, що Вінниця не єдиний населений пункт з такою проблемою, відсутність гарячого водопостачання – питання для всієї країни.

Крім того, мер зазначив і чому така проблема виникла взагалі:

Пам’ятаєте, я вже розповідав про домовленості Асоціації міст України з Урядом, НКРЕКП та НАК «Нафтогаз», які були підкріплені Меморандумом у лютому. Якщо перша сторона – Асоціація  – свої зобов’язання по документу виконала, то інша, на жаль, – ні.

Таким чином “Вінницяміськтеплоенерго” залишається з мільйонними боргами та без можливості купувати газ для обігріву води.

За словами мера, саме той факт, що Уряд не зміг завчасно відрегулювати критичні питання у сфері теплоенергетики, є причиною відсутності гарячої води у домівках вінничан.

І хоча наразі міська влада самостійно шукає вирішення цієї проблеми, питання не можна остаточно вирішити без дій з боку центральної влади:

Ми зробимо все можливе, щоб в червні відновити гаряче водопостачання для вінничан. Але без змін на рівні держави так довго тривати не може. На цьому наголошується в заяві Асоціації міст України, позицію якої підтримує і наша команда.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin