Сергій Моргунов звернувся до Кабміну з вимогами про допомогу у подоланні пандемії COVID-19

У прямому ефірі телеканалу “Україна 24” мер Вінниці Сергій Моргунов звернувся до Уряду з рядом вимог, які стосуються пандемії коронавірусу.

Першою політик окреслив проблему недостатнього забезпечення киснем лікарень міста та області, оскільки його купують лише в одного підприємства – Львівського хімічного заводу. Мер закликав Уряд надати відповідні ліцензії іншим виробникам, щоб регіони могли купувати більше кисню.

Крім того, Сергій Моргунов вимагає від Кабміну вирішити проблему зарплат медпрацівників. За його словами, Вінниця надає муніципальні надбавки медикам, які працюють у міських ковідних бригадах, проте це не вирішує проблеми заборгованності держави перед медиками ще за лютий. Також політик додав, що муніципальну доплату не можуть отримувати працівники обласних та районних установ, яким держава також завинила гроші.

Не забув мер і про ПЛР-тестування. На його думку, Уряд повинен активізувати роботу приватних та комунальних лабораторій, адже потужностей обласних центрів МОЗ стає замало. Щодня проводиться величезна кількість тестів.

Також Сергій Моргунов підтримав вимоги, які вчора озвучив Володимир Гройсман про необхідність доступності вакцинації для всіх охочих. Так, за його словами, серед майже тисячі вакцинованих у Вінниці наразі переважно лише медпрацівники, у той час як можливість вакцинуватись має отримати кожен повнолітній громадянин.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin