Вінницькі комунальники найкраще в Україні справляються з негодою

Щорічно, взимку, українські міста потерпають від негоди. Перш за все, мова йде про снігопади та ожеледицю. І хоча подібні атмосферні явища не є сюрпризом, комунальники деяких громад часто бувають до них не готові.

Власне тому у багатьох населених пунктах нашої країни зараз люди спостерігають колапс транспортної системи та значні труднощі для пішоходів. 

Найбільш вразливими до негоди виявились Львів, Київ, Чернівці та Рівне. У цих містах громадянам подекуди доводилось самим допомогати комунальникам в розчищенні доріг.

Натомість саме Вінниця, Івано-Франківськ та Кропивницький показали звичайно вискоий для себе рівень роботи комунальних служб. Там працівники постійно стежать за станом доріг та не шкодують протиожеледних засобів.

У Вінниці цілодобово розчищають дороги, даючи цим можливість транспорту працювати безперебійно, а власникам авто не стояти у заторах через снігові замети. На допомогу снігоочисній техніці та двірникам виходять також бужівельні бригади.

Крім того міська рада пильно стежить за тим, щоб підприємці прибирали від снігу ділянки своєї відповідальності, з початку снігопадів було оштрафовано вже шість балансоутримувачів, які не виконували вказані вимоги.

Натомість ппори попередження гідрометцентру про опади в центральних та західних областях у інших населених пунктах ситуація часто відрізняється у гіршу сторону.

Так, наприклад, від заторів та ДТП потерпає столиця, де для визволення машин зі снігового полону залучали поліцейську спецтехніку. А самі кияни критикують дії комунальників і стверджують, що снигоочисні машини бачать не часто.

Подібна ситуація спостерігається і у Львові.

У Сумах міським школам радять тимчасово перейти на онлайн-навчання через замети, а у Рівному дороги чистять військові та небайдужі громадяни.

Одна з найгірших ситуацій склалась у Чернівцях. Городяни запевняють, що вже три доби не бачать належного виконання своєї роботи комунальниками, а ті одиниці спецтехніки, що виїжджають – їздять з піднятими щітками, заларма витрачаючи пальне.

 Не знаю яка там саме кількість техніки працює в посиленому режимі цілодобово, але якщо вже в центрі міста таке то що можна казати далі

– прокоментував ситуацію в Чернівцях місцевий фейсбук користувач Славік Кміть.

Ще одним населеним пунктом, який закувала негода виявився Житомир. За словами очевидців наразі там розчищають лише центральні магістралі, хоча міська влада запевняє, що тротуари та зупинки транспорту у них в пріоритеті.

Тож варто зазначити, що саме у Вінниці працівники комунальних підприємств справляються краще од інших. За словами представників міської влади стан доріг наразі задовільний, до роботи долучені всі наявні одиниці спецтехніки, а за весь час негоди не надходило значних скарг від вінничан.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin