Через підвищення тарифу на газ у Вінниці почались протести

Уряд України підвищив тарифи на газ та його транспортування. Це спричинило масові протести по всій території України. У Вінницькій обласній раді «Українська Стратегія Гройсмана» планує звернутися до Президента України, парламенту та Кабміну, з вимогою не підвищувати тарифи на енергоносії для населення. Про цю ініціативу повідомляється на сайті Вінницької обласної ради.


Нагадуємо, що партія “Українська Стратегія Гройсмана” опублікувала на своїй сторінці у Фейсбук звернення до Кабміну.

У зверненні йдеться про те, що протягом літнього періоду 2020 року планово відбувалось активне закачування природного газу до газосховищ за зниженими цінами, сформованими внаслідок падіння цін на блакитне паливо на європейських енергетичних біржах.


«Однак, відповідно до діючих нормативних документів та механізмів розрахунку вартості природного газу, населення області із січня 2021 року змушене оплачувати тарифи за спожитий природний газ, який був накопичений в державних газових сховищах за вищевказаними цінами по вартості 9,89 грн/куб.м з ПДВ. Окрім того, більш ніж на 73% зростає тариф на розподіл природного газу до 2,016 грн/куб.м з ПДВ. Сукупно вартість природного газу складатиме для населення понад 12 грн/куб.м з ПДВ, що є найвищим показником в історії незалежної України», – вказано у зверненні фракції УСГ у Вінницькій обласній Раді.


Верховна Рада на першому своєму засіданні 26 січня заслухає з доповіддю щодо цін на газ прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Про це повідомляє видання “Українська правда“.


“За результатами наради вирішено заслухати прем’єр-міністра України з доповіддю про заходи для врегулювання ситуації з підвищенням тарифів на Погоджувальній раді депутатських фракцій та груп 25 січня, а також на пленарному засіданні Парламенту 26 січня“.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin