В 2023 році у Вінниці буде 45 велостанцій Некстбайк

Програма розвитку велосипедного руху на 2021-2023 роки передбачає розширення веломережі до 110 кілометрів до 2023 року, наразі вона становить 79 км. Планується розширення мережі велопарковок, в тому числі критих, мережі станцій громадського велопрокату Некстбайк до 45 станцій, наразі їх 25. А також розширення мережі велоСТО, мап веломаршрутів, а також ремонт та обслуговування існуючих. У планах – встановлення велототемів для автоматичного підрахунку велосипедистів.

Відзначимо, що розвиток велосипедної Вінниці розпочався у 2011 році. Тоді у місті почали з’являтись перші вело-пішохідні доріжки та велосмуги. Минулого року У Вінниці відбувся Veloforum, під час якого учасники зазначили, що Вінниця – одне із небагатьох міст, яке має що продемонструвати у рамках розвитку велоінфраструктури.

«Ми продовжуємо розвивати велоінфраструктуру міста. З огляду на розширення меж Вінницької міської територіальної громаду та велику популярність велосипедного транспорту в сільській місцевості, нам необхідно вирішувати питання поєднання навколишніх громад з центром міста якісною та безпечною велосипедною інфраструктурою. Також ми хочемо, щоб у велосипедистів була можливість перевозити велосипеди у громадському транспорті. Це на випадок того, коли на вулиці не сприятливі погодні умови чи велосипедист себе погано почуває. Варто спробувати це попрактикувати. Також ми плануємо встановити велототеми для автоматичного підрахунку велосипедистів, щоб розуміти статистику і тенденції», – розповів головний департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Андрій Сорокін.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin