У Вінниці розчистили Південний Буг

Очищення русла річки Південний Буг – це один з пріоритетів міста Вінниці, який було визначено на 2020 рік. Навіть попри непрості фінансові обставини, спричинені пандемією коронавірусу, в цьому році тривала робота в акваторії Південного Бугу в рамках масштабного проекту з очищення річки. За цей рік спецтехніка викачала майже 90 тис. кубометрів намулу.

У цьому році роботи стартували від об’їзного мосту, що на київській трасі, у напрямку водоканалу. Після розчистки фарватеру глибина дна збільшилась до 4-6 м. Тоді як раніше в окремих місцях ледве сягала метра. Це важливо для відновлення екосистеми водойми. Якщо не проводити такі роботи, річка буде більше замулюватись і «цвісти», що призводить до зміни кольору і запаху води.

Загалом у 2020 році розчистили більше одного км Південного Бугу. Це третина від обсягів першої черги цього комплексного проекту. Проте результат вже є – вода у районі водозабору стає чистішою.

Весь проект по очистці водойми розрахований на 6 років. Адже загальна протяжність Бугу у межах Вінниці майже 13,4 км. Цей проект реалізується для покращення якості питної води для вінничан, джерелом якої є ріка. Очистка Бугу – не єдина, хоч і важлива складова вирішення питання якості води.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin