У Вінниці триває реконструкція школи №2

Роботи з реконструкції цього закладу розпочались у 2019 році. Тут замінили дощате перекриття горища, утеплили дах та покрили його металочерепицею. У цьому році утеплили будівлю спортзалу. Також замінили старі вікна на енергоефективні.

Наразі штукатурять фасад будівлі. Також реставрують двері, які збережуть свій первісний вигляд. Школа була збудована у 1900-1901 роках за проектом архітектора Артинова, як Міністерська жіноча гімназія. У 30-их роках минулого століття добудували третій поверх. Тож, під час робіт дотримуються збереження історичного вигляду та автентичності колишньої жіночої гімназії.

Нагадаємо, що утеплювати дитячі освітні заклади у Вінниці почали з 2015 року. З кожним роком оновлених садочків та шкіл у Вінниці більшає. Така робота дуже важлива, адже переважно будівлі зводились ще за радянських часів, і у той час про енергоефективність не йшлось. Тому приміщення мають значні тепловтрати.

Роботи з термомодернізації, які проводяться зараз, виконуються комплексно. В закладах утеплюють покрівлю, стіни, цоколь. Замінюють старі вікна та двері. Таким чином вінницькі школи і садочки стають сучасними та енергоефективними. Такі проекти дозволяють забезпечити оптимальний температурний режим, який комфортний для дітей та важливий для збереження їхнього здоров’я.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin