ОПЗЖ та ЄС – що об’єднало Медведчука та Порошенка?

Вінниця колись була президентським містом за часів, коли при владі був Петро Порошенко. Але цьогорічні місцеві вибори показали, що авторитет політика різко впав. Вінницькій облраді “Європейська солідарність” отримала всього 11 мандатів.

Експерти пояснюють такий регрес провальною кадровою політикою. Зокрема, саме партійна організація “Блок Петра Порошенка” стала найщедрішим донором кандидатів до місцевих рад області від інших партій. Колишні “порошенківці” балотувались цьогоріч і від “Батьківщини”, і від “Української стратегії”, і від “Слуги народу” та, навіть, проросійської ОПЗЖ.

Подібна тенденція спостерігається не лише у нашому регіоні, але й в інших облрадах по всій Україні.

“Сьогодні всі обговорюють попередні підсумки вчорашнього голосування у другому турі виборів мерів. Але при цьому поза увагою ЗМІ розгортається найгостріша боротьба навколо вже обраних місцевих рад. У Запоріжжі ОПЗЖ блокує початок роботи обласної ради. Новообрані депутати від цієї політичної сили не реєструються. За неофіційною інформацією ОПЗЖ шляхом шантажу вимагає для себе посаду голови обласної ради. За дивним збігом обставин не реєструються не тільки депутати від ОПЗЖ, але й від «Європейської солідарності». Може, це просто збіг”, – пише 23 листопада у Фейсбук політолог Владимир Фесенко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin