Мер Моргунов: На створення міської лабораторії з бюджету виділили більше чотирьох мільйонів

Відсьогодні муніципальна ПЛР-лабораторія працює у повноцінному режимі. Облаштували її у міському лікувально-діагностичному центрі. Обладнання пройшло контрольну перевірку. І вже проведено 50 досліджень на коронавірус.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міський голова Сергій Моругнов:

На створення міської лабораторії з бюджету виділили більше 4 млн грн у рамках муніципальної програми «Вінничани важливі». Провели реконструкцію приміщення і оснастили надсучасним німецьким обладнанням останнього покоління. Його можливості дозволяють проводити до 600 тестів за добу.

Робота лабораторії організована згідно з найсуворішими санітарно-епідеміологічними вимогами. Доступ до лабораторії обмежений. На вході встановлена система ідентифікації. Пристрій не лише розпізнає обличчя, а й визначає наявність маски та проводить температурний скринінг. Завдяки цьому мінімізовані ризики потрапляння найменшого забруднення ззовні. Біоматеріал для дослідження доставляють у герметичних ємностях. Окремий пункт забору є на базі діагностичного центру на першому поверсі, також відібрані зразки можуть надходити з центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Поки що потужності націлені на виявлення коронавірусу, але потенціал значно більший – від виявлення збудників різних інфекцій аж до встановлення батьківства. У міській лабораторії тести робитимуть за найнижчою у місті ціною. Для учасників бойових дій – безкоштовно, а для вінничан, які отримують субсидію, – за півціни.

Завдяки муніципальній ПЛР-лабораторії ми покращимо можливості діагностики COVID-19, що дозволить швидше локалізовувати осередки захворювання.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin