Володимир Гройсман про вирішення проблем регіонів: Де був би зараз Уряд, якби не місцева влада з можливостями децентралізації?

Завершення реформи децентралізації і подальше зміцнення місцевого самоврядування – вкрай важлива тема і потрібна річ, оскільки сьогодні – зокрема, в період пандемії – місцеве самоврядування стає єдиною силою, яка рухає регіони і території в правильному напрямку. Про це в ефірі «Ток-шоу №1» на телеканалі «Україна 24» сказав Прем’єр-міністр України ( 2016-2019) Володимир Гройсман.


Він наголосив, що згідно зі всіма соціологічнимм опитуваннями, на питання про те, в якому напрямку йдуть справи в країні, понад половина респондентів відповідає: «в неправильному». Натомість, якщо питають про справи в регіонах – ситуація протилежна.


«Тож зараз потрібно місцеве самоврядування підсилювати, підвищувати його відповідальність, – сказав Володимир Гройсман. – І треба будувати партнерство між місцевою владою та центральною».


При цьому він зазначив, що дуже важливо захистити голоси виборців, відсікти примітивні схеми скупки голосів чи підкупу виборців і все підрахувати.  


«Важливо організаційно підготуватися і зробити швидкий підрахунок, – сказав Володимир Гройсман. –  Ми маємо будувати демократичну країну»

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin