Дослідження: Лідери у виборах Вінниці – Сергій Моргунов та політична партія «Українська стратегія Гройсмана»

Лідери перегонів за посаду міського
голови та представництва у міській раді Вінниці – Мер Вінниці Сергій Моргунов та політична партія «Українська стратегія Гройсмана» Прем’єр-міністра України (2016-2019) Володимира Гройсмана.


За результатами соціологічного дослідження, проведеного під егідою Міжнародного республіканського інституту (IRI) в партнерстві з виданням «Дзеркало тижня».
Згідно з даними дослідників, 71% вінничан, які мають намір взяти участь у виборах і вже визначилися з вибором, проголосувавши за Сергія Моргунова. Найближчий за рейтингом кандидат – Сергій
Кудлаєнко, за якого готові проголосувати 6% респондентів, за чинного голову Вінницької ОДА Сергія Борзова – 3%. Політичній партії «Українська стратегія Гройсмана» готові віддати голоси 42% тих, хто
так само піде на вибори і вже визначився із перевагами. Партія «Слуга народу» може отримати 14% голосів виборців, «Європейська солідарність» – 13%, ОПЗЖ – 7%.


85% учасників опитування відзначили, що справи у Вінниці йдуть у правильному
напрямку;
46% респондентів наголосили, що саме від дій місцевої влади залежить якість їхнього життя.

Дії мера, Сергія Моргунова,  цілком схвалюють 37% опитаних, швидше схвалюють – 45%.

Роботу міської ради цілком схвалюють – 21%, швидше схвалюють – 52%.

В респондентів попросили поділитись оцінкою якості послуг, які вінничани отримують від мерії, комунальних підприємств, закладів охорони здоров’я обласного центру тощо. Так, роботою сімейних
лікарів цілком задоволені 71% опитаних, роботою мерії – 59%, органів соціального захисту – 58%, комунальними підприємствами – 30%, поліцією – 29%.    

Серед топ-5 пріоритетів, на які вінничани пропонують звернути увагу після виборів – медицина і заклади охорони здоров’я (41%), боротьба з корупцією (31%), ЖКГ (28%), освіта (27%), соціальна допомога (23%). 

 Важливо, що явка виборців обіцяє бути суттєвою. Так, відповідаючи на питання «яка ймовірність, що ви будете голосувати на місцевих виборах», 56% респондентів відповіли «дуже ймовірно», а 26% –
«скоріше візьму участь». При цьому, більше половини опитаних (загалом 61%) вірять, що вибори будуть достатньо чесними і прозорими.  

На початку вересня соціологічний зріз настроїв вінничан оприлюднила Соціологічна група «Рейтинг» (м. Київ). За результатами їхнього опитування, підтримати Сергія Моргунова готові 72,9% тих, хто визначився і планує взяти участь у виборах 25 жовтня.

За Сергія Борзова готові були проголосувати 5,8% опитаних, за Віктора Бронюка – 4,8%, Сергія Кудлаєнка – 3,8%, Володимира Продивуса – 3%.  При цьому моделювання другого туру виборів показало, що в разі виходу в нього Сергія Моргунова, він все одно отримає перемогу – незалежно від того, хто стане другим кандидатом.

У червні цього року Соціологічний центр SocioInform (м. Львів) визнав команду політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» беззаперечним лідером виборчих перегонів до Міської ради Вінниці та місцевих рад Вінницької області. За результатами червневого дослідження, 85% вінничан помітили зміни на краще в житті міста останніми роками. По області цей показник становить 60%.

Більше половини жителів Вінниці високо оцінили роботу міської влади щодо протидії COVID-19. За твердженнями респондентів, міська влада зробила більше для подолання епідемії і була більш ефективною за центральну. Її зусилля виявилися більш помітними і більш потрібними.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin