Вінницькі лікарі швидкої отримають надбавку 40%

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації навантаження на працівників швидкої допомоги суттєво збільшився. Враховуючи це, Кабінет міністрів України планує переглянути принцип оплати цього напрямку медицини. Про це на брифінгу наголосив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Міністр охорони здоров’я заявив, що кожного року на «швидку» надходило близько 6,9 мільйонів звернень. Тому починаючи з 1 липня збільшиться фінансування екстреної медичної допомоги на 40 %.

Окрім цього, міністерство завершує роботу над питанням маршрутизації — доставки хворого саме в той медичний заклад, який може надати необхідну допомогу, залежно від діагнозу пацієнта. Це питання дуже важливе при гострому інфаркті міокарда і гострому мозковому інсульті. Адже в Україні 67% смертей припадає на серцево-судинні захворювання.

Відомо, що заробітна плата має зрости не лише у медпрацівників, а й у водіїв екстреної медичної допомоги. Вони працюють на 1,5 ставки та отримують близько 5,5 тисяч гривень на місяць. Тоді як наступного року міністерство планує збільшити цю суму до 10-12 тисяч гривень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin