Як мер Моргунов перевіряв очисні роботи річки Південний Буг (ВІДЕО)

Очищення русла річки Південний Буг – нині один з ключових пріоритетів міської влади. Для чого в минулі роки за кошти міського бюджету було придбано 2 земснаряди та баржу.  Очищатимуть водойму у кілька етапів. Перший – ділянка між мостовим переходом об’їзної дороги та районом 29-ї школи. Довжина ділянки становить 3080 м. Другий – між районом 29-ї школи та островом Кемпа. Довжина цієї ділянки складає 3400 м. Третій етап розчистки розташований в межах між островом Кемпа та греблею Сабарівської ГЕС. Довжина ділянки – 6900 м. Очищують спецтехнікою дно ріки на глибину понад 2 м. 

Щоб покращити якість питної води для вінничан, ми розпочали стратегічний проект по очистці Південного Бугу. Це єдиний приклад в Україні, коли муніципалітет зайнявся питанням водних ресурсів у таких масштабах. З дна підняли вже більше 67 тис. кубометрів намулу. Зараз працює 5 земснарядів, екскаватор-амфібія та баржа-самоскид, – зазначив мер.

Виконання проекту по І етапу – 20%. Всього заплановано три черги робіт. Аби розчистити всю акваторію річки в межах Вінниці, потрібно буде 5-6 років. Техніка має пройти по річці понад 13 км – і завдяки очистці дна, річка поглибиться в середньому до 2 м. Це «оздоровить» водойму і поліпшить властивості води, яка потім потрапляє у крани вінничан.

Проте якість води – це комплекс заходів. Потрібна і модернізація всієї системи водопостачання. Але, на жаль, на сьогодні Обласна рада не готова передати облводоканал Вінницькій міській територіальні громаді, хоча підприємство фактично обслуговує саме мешканців міста. Інтереси містян мають бути на першому місці. Тому ми все одно будемо наполягати на передачі цього підприємства місту задля вирішення проблеми якості питної води в оселях вінничан та ефективної роботи водоканалу, – додав Моргунов

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin