Сергій Моргунов: «Сквер Альтмана – родзинка центральної частини міста»

4 липня у хабі «Місто змістів» відбулася фінальна презентація проєктів за трьома найкращими ідеями архітектурного конкурсу «Альтман сквер». Під час події колективи-фіналісти представили власні напрацювання з реконструкції скверу в історичній частині міста. В основі ідеї для облаштування такої локації лежить не лише прагнення створити затишну зелену зону в середмісті, але й вшанувати у міському просторі ім’я видатного митця родом з Вінниці — Натана Альтмана.

У зв’язку з карантинними заходами подію транслювали на офіційній фейсбук-сторінці конкурсу «Альтман сквер» https://cutt.ly/4yuvxWu, також ефір збережений у записі для перегляду. 

Команди презентували рішення, що враховують можливість використання скверу усіма мешканцями та вирішення питання нового зеленого каркасу. Також обґрунтували способи облаштування місць для сидіння, художній код скверу Натана Альтмана, економічну доцільність проєктних рішень і особливо актуальні питання легкості догляду за сквером.

Під час презентації проєктів очільник міста Сергій Моргунов відзначив велику кількість учасників, які взяли участь у конкурсі та зазначив, що цей проект обов’язково буде втілено у життя. Адже потрібно робити такі простори, аби вінничанам було комфортно жити. 

«Сквер Альтмана – родзинка центральної частини міста з точки зору локальності та камерності. Було проведено обговорення, адже важливо почути думку вінничан, в першу чергу тих людей, які проживають вже не одне покоління на цій території. Приємно, що на конкурс подало свої роботи багато команд, які напрацювали креативні та цікаві ідеї щодо річки, яка тут протікає, озеленення та способів інтеграції цієї території, щоб вона стала цікава для мешканців та гостей міста. Я впевнений, що перемогли найкращі», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Перше місце конкурсу посіла команда з Києва: Костянтин Кучабський, Семен Поломаний та Роман Сах. 

Друге місце виборола збірна з двох міст — Хмельницького й Одеси: Дмитро Райфшнайдер, Олена Джула-Райфшнайдер, Ганна Чернат, Євген Чернат, Анастасія Джула, Катерина Палюра, Карина Штанкова, Віктор Шупляк, Анастасія Варваніна. 

Третє місце дістала команда з Києва: Ксенія Феофілактова та Марина Харлампова. 

За умовами конкурсу основні премії для всіх трьох команд однакові — 50 тис. грн. При цьому колектив-переможець отримує додаткову премію в розмірі 30 тис. грн. За друге місце додаткова винагорода складає 20 тис. грн.

Вінничани, 25 липня, зможуть побачити виставку з візуалізацією робіт команд на майдані Незалежності.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin