Сергій Моргунов: Цього року ми розпочали реконструкцію музейного комплексу, який є пам’яткою історії національного значення

У Вінниці триває реконструкція музею-садиби Коцюбинського. За словами міського голови Сергія Моргунова реалізація проекту запланована на три роки.

«Фігура Михайла Коцюбинського, яка зустрічає відвідувачів музею-садиби письменника, та джем на згадку – з його родинного садка. Це лише деякі ідеї, якими сьогодні поділились зі мною працівники літературно-меморіального музею нашого видатного земляка.

Цього року ми розпочали реконструкцію музейного комплексу, який є пам’яткою історії національного значення. Мета – не просто реставрація приміщень, а наповнення цього унікального місця новим змістом. Екскурсії мають бути сучасними та інтерактивними, а експозиція створена за інноваційними підходами.

Увесь проект – мінімум на три роки. Вже завершуються роботи у хаті, де народився і жив Михайло Коцюбинський. Далі цього року відреставрують комору та сторожку. Наступні етапи – ремонт адмінбудівлі закладу та благоустрій території.

Колектив музею та архітектори схиляються до думки, що головний вхід до садиби має бути з боку проспекту Коцюбинського, де є пам’ятник письменнику. Підтримую: саму площу потрібно «оживити» та інтегрувати у проект «Вінницька миля»., – зазначив мер.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin