П’яний таксист хотів дати копам хабар 10 тисяч

Сьогодні, 16 липня,  близько 1-ї години ночі, на вулиці Князів Коріатовичів у м. Вінниці патрульні зупинили автомобіль Shevrolet Lacetti, який порушив правила дорожнього руху. Під час спілкування з правоохоронцями правопорушник запропонував їм заплатити кошти за непритягнення до відповідальності.

Автомобіль рухався із непрацюючим лівим ліхтарем ближнього світла.

Інспектори зупинили автівку. Спілкуючись із водієм, виявили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік водійського посвідчення не мав, оскільки позбавлений права керування за водіння напідпитку.

Порушник погодився пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки. В організмі водія виявили 2, 43 проміле алкоголю.

Під час оформлення адміністративних матеріалів  кермувальник неодноразово пропонував патрульним гроші за непритягнення його до відповідальності. Чоловік спочатку пропонував тисячу, а потім  десять тисяч гривень, не реагуючи на попередження поліцейських про  кримінальну відповідальність за такі дії.

На 33-річного водія автомобіля Chevrolet Lacetti патрульні склали протокол за ст. 130 (Керування напідпитку) КУпАП, винесли постанови за ч. 1 ст. 121 (Керування транспортним засобом, що має технічні несправності) КУпАП та за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою правом керування) КУпАП. 

Слідчим відділом  Вінницького відділу поліції  за цим фактом  розпочато кримінальне провадження за 369 ч. 1 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення  передбачено покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin