Вінниця – антикорупційне місто. Які нововведення працюють у місті

Вінниця не дарма вже котрий рік поспіль вважається найкомфортнішим містом з некорумпованою місцевою владою. Про такий інструмент, як «Прозорий офіс» вся Україна дізналась завдяки Вінниці.

Пропонуємо до вашої уваги ТОП-3 нововведення, які з’явились у Вінниці та на які рівняється вся країна.

  1. Прозорі офіси

 Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс» Вінницької міської ради створений у жовтні 2008 року. За більше ніж 10 років існування Вінницький ЦНАП прийняв більше 6 млн. клієнтів.

Наразі Вінницький ЦНАП  працює як інтегрований центр надання послуг, одним з головних принципів роботи якого є доступність влади для громади і реалізація принципу: влада для громади, а не громада для влади. Мережа Вінницьких ЦНАПів є однією з найпотужніших в Україні і щорічно обслуговує близько мільйона клієнтів, надаючи 582 адміністративних та інших видів послуг.

Незалежні опитування українських та закордонних експертів свідчать про лідерство Вінниці у сфері надання адміністративних послуг.

Чим займається «Прозорий офіс»:

  • Надання усіх адміністративних та інших видів послуг в одному приміщенні;
  • Єдиний алгоритм оформлення документів;
  • Забезпечення сприятливих умов в обслуговуванні клієнтів, особливо для людей з обмеженими фізичними можливостями та дітей клієнтів ЦНАПу;

Система оцінювання та моніторинг якості обслуговування клієнтів.

2. Відділ з питань запобігання та виявлення корупції

Вінниця – перший в Україні обласний центр де в структурі органів місцевого самоврядування створено відділ з питань запобігання та виявлення корупції.

Серед завдань відділу:

  • Розроблення, організація та контроль за проведенням заходів щодо запобігання корупційним правопорушенням;
  • Організація роботи з оцінки корупційних ризиків у діяльності виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та закладів міської ради. Підготовка заходів щодо їх усунення.
  • Надавати методичну та консультаційну допомогу з питань додержання законодавства щодо запобігання корупції.

3. Відділ паркування

У разі виявлення порушення інспектор з паркування має право на місці, без участі водія-порушника, виносити постанову за порушення правил зупинки/стоянки транспортних засобів. Для виявлення правопорушення інспектори використовують, зокрема, безконтактний прилад для вимірювання дистанції – так вони, наприклад, можуть встановити відстань автівки до пішохідного переходу.

Крім цього, дії інспекторів фіксуються нагрудними камерами – після того, як ми підійшли до інспекторів та представились, через звуковий зв’язок керівництво інспекції прокоментувало дії інспекторів.

За результатами, крім винесення постанови, водію на лобовому склі залишають повідомлення про вчинене правопорушення та реквізити для сплати штрафу.



Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin